Een kopje koffie met een koekje erbij

Historie Intercompagnie

Intercompagnie BV is opgericht door mijn vader, Albert-Jan Huisman, op 24 juni 1991. De BV zelf bestaat al sinds 23 juni 1951 en was van oorsprong een watersportbedrijf (Lauwerszee BV). Voordat Albert-Jan zelfstandig werd, was hij jarenlang werkzaam in het bank-en verzekeringsbedrijf waarbij hij een lange tijd gewerkt heeft voor de Rabobank in Veendam.

De naam en het logo van is bedacht door mijn zus, Corina Huisman. De naam heeft een geografische en historische oorsprong; 'tussen' de compagnie├źn Borgercompagnie en Tripscompagnie. Daarnaast bemiddelt Intercompagnie voor verschillende 'compagnie├źn' (verzekeringsmaatschappijen). Het oude logo bestaat uit een H van Huisman en een A van Albert-Jan. Daarnaast vertegenwoordigt de punt van de A de punt van de voorgevel van het huis waar het kantoor in gevestigd was (zie foto).

Vanuit mijn oude slaapkamer (zie krantenartikel ) is Albert-Jan destijds van start gegaan met Intercompagnie BV . Niet lange tijd daarna is het bedrijf naar beneden verhuisd, naar de garage die verbouwd is tot een ruim kantoor met spreekruimte. In de loop van de jaren zijn een aantal werknemers gekomen en gegaan, tot in 2001 het toenmalige personeelslid (Peter Hendrikx) ging emigreren naar Canada.

Op dat moment was ikzelf woonachtig in Aruba en was voornemens om naar Europa te komen, samen met mijn man, nog zonder concrete plannen. Mijn vader stelde toen voor om voor hem te komen werken, nu er een plek vrijgekomen was. Mijn reactie was in eerste instantie niet erg enthousiast omdat mijn beeld van het verzekeringswezen niet erg uitnodigend was; met andere woorden, ik vond het maar een 'saaie-grijze-pakken-bedoening'. Maar mijn vader stelde voor om eens wat materiaal door te nemen en er nadrukkelijk op te wijzen dat het mijn kans was om zelfstandig te worden. En zo is het dus gekomen dat ik in 2001 bij Intercompagnie BV in dienst kwam. Met veel plezier hebben we samen een aantal jaren gewerkt tot het moment kwam dat mijn vader het wel wat rustiger aan wilde doen en in 2005 heb ik Intercompagnie BV overgenomen in de vorm van een eenmanszaak. In juni 2006 was het kantoor in ons eigen huis aan Borgercompagnie 208 zover dat we het kantoor konden verhuizen. In 2015 is het 10 jaar geleden dat ik het bedrijf heb overgenomen. Een moment om een nieuw gezicht te geven aan Intercompagnie.

Lees ook het originele krantenartikel over de start van Intercompagnie:

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.