Theresia in gesprek met een man en een vrouw

Mediation bij echtscheiding

Mediation bij echtscheiding kan een groot verschil betekenen. Wanneer je je huwelijk, partnerschap of samenleving beëindigt, is het belangrijk dat alles geregeld wordt op een manier waar jullie beide mee verder kunnen. Zo kunnen beide partijen op een goede manier aan een schone lei beginnen.

Waarom mediation?

Conflicten komen op allerlei momenten en in verschillende vormen voor. Wanneer het niet goed lukt hier samen uit te komen, kan mediation een goed idee zijn. Mediation is een vorm van conflictoplossing waarbij een onafhankelijke derde het gesprek begeleidt. Op die manier ontstaat er meer rust en overzicht, waardoor jij en de andere partij tot een goede en gezamenlijk gedragen oplossing komen.

Mediation bij echtscheiding

Bij Intercompagnie bied ik mediation voor stellen die hebben besloten te gaan scheiden. Hoewel vaak gedacht wordt dat mediation met name in te zetten is om echtscheiding te voorkomen, is het juist ook erg zinvol in een latere fase in het proces. Wanneer de knoop definitief is doorgehakt, spelen emoties en stress een grote rol. De periode tijdens en na een scheiding is vaak hectisch. Mediation kan helpen bij het op gang brengen van een goed, inhoudelijk gesprek en het vinden van gezamenlijke oplossingen.

Wat zijn de voordelen van mediation?

Een echtscheiding hoeft niet onmiddellijk een gerechtelijke procedure te betekenen. Dat behoort tot de mogelijkheden, maar vaak is het sneller en prettiger om een gang naar de rechtbank te voorkomen waar dat kan. Dat geeft meer rust, maar er zijn nog meer voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het volgende:

  • Jullie komen tot eerlijke afspraken waar beide partijen zich goed in kunnen vinden.
  • Mediation biedt een veilige omgeving waarbij de oplossing er niet wordt ‘doorgedrukt’, maar door de partijen samen wordt bereikt. Jullie houden zélf de regie.
  • Jullie kunnen tot oplossingen komen die een rechter niet kan opleggen omdat deze is gebonden aan de wet- en regelgeving.
  • Een mediationtraject is meestal korter dan een gerechtelijke procedure (en daarmee goedkoper)
  • Mediation heeft een informeel karakter, waardoor de verhoudingen goed blijven of op een goede manier afgesloten kunnen worden.

Mediation bij Intercompagnie

Tijdens mediation bij Intercompagnie gaan we met elkaar in gesprek op een vrijblijvende manier, zonder verplichtingen. Andere voordelen zijn:

  • Aangezien ik financieel specialist ben, kan ik jullie breed adviseren. Daardoor hoeven jullie niet óók nog naar een hypotheekadviseur, notaris, belastingadviseur, verzekeringsadviseur, et cetera.
  • Bij Intercompagnie zit alles onder één dak, waardoor je alle financiële en administratieve vraagstukken rondom scheiding kunt behandelen.
  • Daarbij bied ik het hele proces van begin tot eind begeleiding (t/m inschrijving burgerlijke stand).

Verder praten?

Gaan jij en je partner scheiden? Zijn jullie op zoek naar een manier om de zaken netjes te regelen en op goede voet uit elkaar te kunnen gaan? Dan is mediation daar een goede methode voor. Neem nu contact op voor meer informatie. Ik praat graag met jullie verder. 

Neem contact met mij op

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.