Ook in 2027 op 67ste met pensioen

De AOW-leeftijd gaat in 2027 niet omhoog. Dat heeft demissionair staatssecretaris Dennis Wiersma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid begin november aan de Tweede Kamer geschreven.  

Blij senioren stel dat thuis aan de tafel achter de laptop zit
Nieuws
Datum: 17-11-2021

De AOW- of pensioenleeftijd is gekoppeld aan de gemiddelde leeftijdsverwachting. Die wordt berekend door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Hoe ouder we worden, hoe later we met pensioen mogen. 

Vijf jaar van tevoren 

De nieuwe AOW-leeftijd wordt altijd vijf jaar van tevoren aangekondigd. Maar het CBS verwacht niet dat de levensverwachting in 2027 wezenlijk anders is dan in 2024, 2025 en 2026. Daarom blijft de AOW-leeftijd in 2027 staan op 67 jaar.  

Na 2027 

Voor de jaren erna wordt de verhoging van de AOW-leeftijd bepaald aan de hand van nieuwe CBS-prognoses. Voor elk jaar dat we langer leven, gaat de AOW-leeftijd acht maanden omhoog. 

Volgend jaar 

Komend jaar stijgt de AOW-leeftijd met drie maanden, waardoor u in 2022 met pensioen mag als u 66 jaar en 7 maanden bent. In 2023 stijgt de pensioenleeftijd door naar 66 jaar en 10 maanden.  

Meer informatie 

Heeft u vragen over dit bericht? Neem dan gerust contact met ons op.  

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.