Lekker toeren op de motor!

Niet alleen cabriobezitters hebben reikhalzend naar de zomer uitgekeken, ook veel seizoensmotorrijders hebben hun stalen ros weer uit de garage gehaald. Het mooie weer nodigt immers uit tot een dagje heerlijk toeren!

Toeren op motor in bergen

Als uw motorfiets een tijd heeft stilgestaan, is het verstandig om hem wat extra aandacht te geven. Controleer daarom de kabels, remmen en bandenspanning goed en breng hem desnoods even naar de garage voor een beurt. Met andere woorden: zorg ervoor dat uw motor in tiptop conditie is.

Welke verzekering?

Het is natuurlijk ook belangrijk om uw tweewieler goed te verzekeren. Voor een motorfiets heeft u hiervoor andere mogelijkheden dan voor een auto. Als u een verstokte motorrijder bent die altijd de mogelijkheid wil hebben om een rit te maken, dan kiest u voor een jaardekking. Daarmee kunt u het gehele jaar door toeren.

De premie van de verzekering wordt onder andere bepaald door de leeftijd, het aantal kilometers dat u jaarlijks rijdt en de prijs van uw motor. Of u alleen privé toert of de motor ook gebruikt voor woon-werkverkeer, kan van invloed zijn op de hoogte van uw premie. Ook de cilinderinhoud van de motor speelt vaak een rol.

Zomerdekking

Rijdt u eigenlijk alleen maar in het zomerseizoen? Dan is een jaardekking zonde van uw geld. In uw geval is het voordeliger om een zomertijddekking af te sluiten. Deze loopt, zoals de naam al aangeeft, gedurende de periode van de zomertijd: de laatste zondag van maart om 2 uur ´s nachts tot de laatste zondag van oktober om 3 uur ´s nachts.

Houd er wel rekening mee dat uw motor buiten die periode niet op de openbare weg mag. Ook niet als u er niet op rijdt! Kiest u voor een WA-zomertijddekking in combinatie met een all riskmotorverzekering, dan is uw motorfiets in de stalling wél het hele jaar door verzekerd tegen diefstal of schade door bijvoorbeeld brand. Datzelfde kan gelden als u een beperkt cascoverzkering heeft afgesloten.

Winterstop

De derde mogelijkheid die u heeft, is een winterstop op te nemen in uw motorverzekering. Bij de meeste verzekeraars loopt deze stop van december tot maart. U bent gedurende de winter niet WA-verzekerd. Dit betekent ook dat u uw motor niet aan de openbare weg mag parkeren.

Met een all risk verzekering is uw motor bij de meeste aanbieders wel verzekerd tegen brand en diefstal. Voor sommige beperkt cascoverzekeringen geldt dit ook. Controleer hiervoor de polisvoorwaarden.

Meer weten

Heeft u nog vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw motorfietsverzekering? Neem dan gerust even contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.