Hypotheek én subsidies inzetten voor verduurzaming

Energie is duur en dat zal naar verwachting voorlopig niet veranderen. Daarom is het steeds interessanter om te verduurzamen. Vaak kunt u uw bestaande hypotheek gebruiken voor de financiering ervan. En met een subsidie van 30% is dit een goed moment om in actie te komen.

Groen gras huis met gras landschap

Als u uw huis wilt verduurzamen, kunt u natuurlijk uw spaargeld aanspreken. Maar als u dat liever niet doet – of geen spaargeld heeft – dan biedt uw hypotheek vaak mogelijkheden. Uw huis is de afgelopen jaren waarschijnlijk in waarde gestegen en duurzame maatregelen maken het nog meer waard. Daardoor is de kans groot dat u uw hypotheek onder gunstige voorwaarden kunt verhogen.

Subsidieregeling

Verder zijn de subsidieregels voor het verduurzamen van huizen verruimd. Als u uw woning op meerdere manieren duurzamer maakt, kunt u 30% van de kosten vergoed krijgen. De nieuwe regels zijn op 1 januari 2022 ingegaan en blijven tot en met 2024 bestaan, of zolang er geld in de pot zit.

Het subsidieprogramma voor woonhuizen maakt deel uit van de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). U kunt gebruik maken van de regeling als u investeert in een (hybride) warmtepomp, een zonneboiler, een aansluiting op een warmtenet en isolatiemaatregelen. Onder isolatie vallen of HR++glas en vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.

Minimaal twee maatregelen

U komt alleen in aanmerking voor subsidie als u zelf in het huis woont waarvoor deze is aangevraagd. En u moet tenminste twee maatregelen treffen. Meer informatie en een stappenplan vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Meer weten

Wilt u weten hoe u uw duurzame plannen het beste kunt financieren of heeft u andere vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier. Wij maken graag een afspraak met u om te onderzoeken hoe we u kunnen helpen met slimme financiering voor uw duurzame huis!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag