Drie toffe tuinmeubeltrends

Er is weinig zo fijn als in uw eigen tuin of op uw eigen balkon te genieten van de zomer. Maar dan moet uw tuinmeubilair daar natuurlijk wel klaar voor zijn! Zit u niet meer echt lekker op uw tuinstoelen of bank? Bent u een beetje uitgekeken op uw buitenmeubeltjes? Laat u dan inspireren door deze toffe tuinmeubeltrends.

Terras met houten vlonders en een houten schutting met mooie tuinmeubels

De eerste daarvan is er één die al langer voet aan de grond heeft: duurzaam en milieuvriendelijk tuinmeubilair. Uiteraard staan natuurlijke materialen daarbij centraal. Denk aan (gecertificeerd) teakhout, bamboe en rope, een touwsoort die speciaal is ontwikkeld voor buitengebruik.

Recyclen

Ook het gebruik van gerecyclede materialen hoort bij deze trend, evenals spulletjes zoals oude bloempotten en antieke pannen. Die doen het goed als accessoires die de inrichting van uw tuin of terras helemaal afmaken. Kijk dus in de schuur of op zolder wat u zelf nog heeft of ga eens langs bij de kringloopwinkel.

Kleuren

Wat voor de materialen geldt, geldt ook voor de kleuren. Die zijn bij voorkeur natuurlijk. Denk aan alle nuances beige, groene accenten, aardetinten en alles van lichtgrijs tot bijna zwart om het af te maken. Kies voor het groen niet te felle tinten maar houd het ‘natuurlijk’ door bijvoorbeeld voor olijfkleurig te kiezen. Dat combineert prachtig met hout, bamboe en rope!

Comfort

Gelukkig gaan deze trends niet voorbij aan de belangrijkste eigenschap van uw tuinbank en -stoelen: comfort. Het ene hoeft het andere immers niet uit te sluiten. Dus zult u bij uw tuinmeubelzaak genoeg heerlijk zachte kussens en verstelbare relaxstoelen aantreffen. Maar ook zachte buitenkleden en warme plaids voor de koelere avonden. Al met al meer dan genoeg ingrediënten om heerlijk te genieten van zomers buitenleven in de tuin of op het balkon!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag